ΚΡΑΤΗΣΗ

Παραδοσιακή κατοικία Νικόλαος

στην Αρχαία Ελεύθερνα του δήμου Αρκαδίου, νομού Ρεθύμνου

Η βίλλα Nikolaos μπορεί να φιλοξενήσει 4-5 άτομα και σε έκτακτη περίπτωση 6. ΄Εχει εμβαδόν 75 m2 στο ισόγειο και 55 m2 ο πάνω όροφος. Επάνω υπάρχει επί πλέον και ευρύχωρη βεράντα 40 m2 .

Κάτω είναι:
  • η κουζίνα
  • το καθιστικό με το τζάκι,
  • ένα μικρό W.C. και πλυντήριο ρούχων
  • η τηλεόραση (με τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια)

Πάνω: (ξύλινη εσωτερική σκάλα)

  • δύο υπνοδωμάτια με ένα διπλό κρεβάτι το καθένα και το ένα από αυτά έχει και ένα μονό κρεβάτι.
  • Κάθε υπνοδωμάτιο έχει και air-condition.
  • Ανάμεσα στα δύο υπνοδωμάτια υπάρχει το μπάνιο (με μπανιέρα).

Επίσης υπάρχει κεντρική θέρμανση (καλοριφέρ) και διατίθενται άφθονα ξύλα για το τζάκι. βίλλα Nikolaos στο Ρέθυμνο Κρήτης

Το σπίτι αυτό είναι χτισμένο πριν 100 περίπου χρόνια. Είναι στην άκρη του χωριού Αρχαία Ελεύθερνα, έτσι που να μην ενοχλείται κανείς από την δραστηριότητα των κατοίκων, ενώ βρίσκεται μέσα στο χωριό.

Υπάρχει πολύ μεγάλος εξωτερικός χώρος εικ. προβολή εικόνας 1300 m2 κήπος με τριανταφυλλιές και άλλα λουλούδια, 6 πολύ μεγάλες χαρουπιές, πετρόχτιστα πεζούλια με αμπέλι και οπωροφόρα δέντρα. Η πισίνα εικ. προβολή εικόνας είναι διαστάσεων 8χ4 μέτρα. Η θέα προβολή εικόνας είναι εξαιρετική, σε καταπράσινο τοπίο, καθώς βρίσκεται στο φρύδι της απότομης πλαγιάς. Το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε ένα ψηλό λόφο και στην γύρω περιοχή βρισκόταν η αρχαία πόλη Ελεύθερνα. Είναι ο κυριότερος αρχαιολογικός χώρος του νομού. Η θάλασσα απέχει 15 περίπου χιλιόμετρα. Κοντά βρίσκεται η ιστορική μονή Αρκαδίου προβολή εικόνας, το παραδοσιακό χωριό Μαργαρίτες προβολή εικόνας(5 χλμ) με την 3000 χρόνων ζωντανή μέχρι σήμερα παράδοση στην αγγειοπλαστική και πολλά άλλα παραδοσιακά χωριά. Για όσους αγαπούν την ησυχία, το περπάτημα, τη φύση και το γνήσιο κρητικό τοπίο, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ακόμα, λόγω της θέσης της μέσα στο νομό, είναι προσιτές με αυτοκίνητο πάρα πολλές ενδιαφέρουσες περιοχές της Κρήτης.

δείτε περισσότερες Φωτογραφίες