ΚΡΑΤΗΣΗ

Τοποθεσία

Η Villa Νικόλαος είναι ένα παλιό αγροτόσπιτο χτισμένο πριν 100 περίπου χρόνια. Αναστυλώθηκε από τους ιδιοκτήτες στις αρχές της δεκαετίας του '90 με πολύ μεράκι και προσοχή στην διατήρηση όλων των παραδοσιακών του στοιχείων και με πολλή προσωπική δουλειά (δεν προοριζόταν αρχικά για τουριστική εκμετάλευση). Είναι στην άκρη του χωριού, έτσι που να μην ενοχλείται κανείς από την παρουσία των κατοίκων (άλλωστε είναι ένα πολύ ήσυχο μικρό χωριό), ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται μέσα στο χωριό. Η θέα είναι εξαιρετική, εικ. 1 προβολή εικόνας εικ. 2 προβολή εικόνας καθώς βρίσκεται στο φρύδι μιας απότομης πλαγιάς, που δεσπόζει στο καταπράσινο τοπίο.

βίλλα Nikolaos στο Ρέθυμνο Κρήτης

Υπάρχει πολύ μεγάλος εξωτερικός χώρος 1300 μ.2, κήπος με τριανταφυλλιές και άλλα λουλούδια, πολύ μεγάλες χαρουπιές, πετρόχτιστα πεζούλια με αμπέλι και οπωροφόρα δέντρα.

Η πισίνα εικ. προβολή εικόνας, διαστάσεων 8χ4 μέτρων, βρίσκεται στο καλύτερο σημείο, με καταπληκτική θέα (έτσι που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε ελικόπτερο που πετάει πάνω από την καταπράσινη κοιλάδα!).

Το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε ένα ψηλό λόφο, πάνω στον οποίο και στην γύρω περιοχή βρισκόταν η αρχαία πόλη Ελεύθερνα. Είναι ο κυριότερος αρχαιολογικός χώρος του νομού ( δείτε τον χάρτη με τα αρχαιολογικά και άλλα αξιοθέατα του χωριού και τους δρόμους και τα μονοπάτια που τα συνδέουν προβολή εικόνας και το υπόμνημα προβολή εικόνας του). Η θάλασσα απέχει 15 περίπου χιλιόμετρα. Κοντά (11 χλμ) βρίσκεται η ιστορική μονή Αρκαδίου προβολή εικόνας, το παραδοσιακό χωριό Μαργαρίτες προβολή εικόνας (5 χλμ) με την 5000 χρόνων ζωντανή μέχρι σήμερα παράδοση στην αγγειοπλαστική και πολλά άλλα μικρά γραφικά χωριά, που διατηρούν ακόμα πολύ ζωντανό το χρώμα τους και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Για όσους αγαπούν την ησυχία, το περπάτημα, τη φύση και το γνήσιο κρητικό τοπίο, είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ακόμα, λόγω της θέσης της μέσα στο νομό Ρεθύμνου, είναι εύκολη η πρόσβαση με αυτοκίνητο στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού, πχ Χανιά, Ηράκλειο, Σφακιά, Ανώγεια, Νίδα, Κνωσσός, Φαιστός, νότιες παραλίες, που είναι πολλές και πανέμορφες. Το οδικό δίκτυο είναι άριστο και περνάει μέσα από μερικά από τα πιο όμορφα και ακόμη αλώβητα τοπία της Κρήτης (βλ. σχετικό άρθρο για το τοπίο της Κρήτης και την καταστροφή του). Ιδιαίτερα σας συνιστούμε την επίσκεψη στις νότιες ακτές, μέσω της καταπράσινης επαρχίας Αμαρίου -από τη διαδρομή Αρκάδι, Θρόνος, Μέρωνα, Γερακάρι, Σπήλι κλπ. Ο νομός Ρεθύμνου είναι ο στενότερος της Κρήτης και έτσι είναι ευκολότερη η πρόσβαση στις νότιες ακτές. Επί πλέον, η μορφολογία των νότιων ακτών του νομού Ρεθύμνου είναι τέτοια, που είναι πάρα πολλές οι πανέμορφες παραλίες και, μέχρι τώρα, μη λεηλατημένες από την λαίλαπα του μαζικού τουρισμού και της κακώς εννοούμενης "ανάπτυξης". Όσο για την επαρχία Αμαρίου, λόγω της θέσης της και της δυσκολίας στην πρόσβαση, το φυσικό περιβάλλον και η ποιότητα των ανθρώπων διατηρήθηκαν και όσοι την επισκέπτονται ενθουσιάζονται.