ΚΡΑΤΗΣΗ

Περιγραφή και ιστορία

Ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ρέθυμνο Κρήτης - Το σπίτι των Δελφινιών

Το «ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ» ( Casa Dei Delfini) είναι ένα μικρό συγκρότημα από 4 studio και μια μαιζονέτα στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Είναι ένα παλιό Βενετσιάνικο - Τούρκικο αρχοντικό, χτισμένο πριν 500 περίπου χρόνια, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα από τους ιδιοκτήτες, Κατερίνα και Βαγγέλη πολύ προσεκτικά, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική κληρονομιά. Βρίσκεται στην οδό Νικηφόρου Φωκά 66-68, σ' ένα ήσυχο σημείο της Ενετικής πόλης. Ο δρόμος αυτός, το «Μακρύ Στενό» για τους Ρεθεμνιώτες, ήταν πριν από πολλούς αιώνες ένας από τους τρεις κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ρέθυμνο Κρήτης - μεγαλόπρεπο αναγεννησιακό θύρωμα

Το μεγαλόπρεπο αναγεννησιακό θύρωμα της αυλόπορτας είναι το πιο σημαντικό σωζόμενο θύρωμα του δρόμου αυτού, φανερώνοντας έτσι ότι εκεί κατοικούσε κάποιος πολύ σπουδαίος Ενετός άρχοντας. Το μεγάλο ύψος του θυρώματος χρειαζόταν για να μπαίνουν καβαλάρηδες χωρίς να ξεπεζέψουν. Προσέξτε τα δύο ανάγλυφα κεφάλια πολεμιστών εικ.1 ανάγλυφα κεφάλια πολεμιστών εικ.2  εικ.2 , λεπτής αναγεννησιακής τέχνης, στα οποία είναι εμφανή τα σημάδια της καταστροφής των προσώπων τους, από Τούρκικο χέρι με πολύ μίσος.

Όταν οι Τούρκοι κατέκτησαν την πόλη, πρόσθεσαν το διώροφο κτίριο στην αυλή. Γι αυτό βρίσκεται σήμερα το πηγάδι προβολή εικόνας μέσα στο studio Νο 2. Στον επάνω όροφο σώζεται το μικρό τούρκικο χαμάμ ( studio Νο 3). Η μαιζονέτα ήταν κάποτε τούρκικος γυναικωνίτης, όπως συμπεραίνομε από τον μεγάλο αριθμό παραθύρων (9 στον βορεινό τοίχο) και την ανεξάρτητη ευρύχωρη βεράντα.

Όλα αυτά δημιουργούν μιαν ατμόσφαιρα γοητευτική και ρομαντική, που συνυπάρχει με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή.